Lopez najbrži na kvalifikacijama u Argentini

Lopez najbrži na kvalifikacijama u Argentini

Ovog vikenda započinje nova sezona svjetskog prvenstva za touring automobile, koje poznajemo i pod kraticom WTCC, što po nekima znači World Touring Citroën Championship. Francuska je marka prošle godine doslovno pregazila konkurenciju. Doduše, konkurencije u obliku tvorničkih momčadi kao da nije niti bilo, ako izuzmemo Hondu i Ladu. Potonje dvije marke u usporedbi s Citroënovom organizacijom, proračunom i vozačima nisu djelovale previše ozbiljno.

Nova bi sezona mogla proteći u sličnim tonovima, premda bi Lada i Honda u 2015. mogle ponuditi nešto više nego je to bio slučaj prošle godine. Jučer su na stazi Termas de Rio Hondo održane kvalifikacije na kojima je dominantni pole position izborio aktualni prvak i junak domaće publike, Argentinac Jose Maria Lopez u Citroënu. Lopezov najbrži krug bio je 1,2 sekunde bolji od kruga drugog Citroënovog vozača, Yvana Mullera dok je treće mjesto na "gridu" izborio, pogađate li, Sebastien Loeb u još jednom Citroënu.

Lada se popela na 10. mjesto na startnome gridu zahvaljujući krugu Jamesa Thompsona, dok je najbolje plasirani Hondin vozač Tiago Monteiro na petom mjestu.
Autosport.hr