• Objavljeno u WTCC

Nove boje Citroëna za novu sezonu WTCC-a

Na međunarodnom salonu automobila u Ženevi sportski odjel francuskog Citroëna predstavio je novi dizajn natjecateljskog C-Elyseea, kojemu će ove godine cilj biti obrana naslova u FIA-inom prvenstvu touring automobila (WTCC).
Više...
  • Objavljeno u WTCC

WTCC uvodi još jednu utrku u Kini

Svjetsko prvenstvo touring automobila, ili kako neki (zlobno, naravno) vole reći, prvenstvo za Citroën i prijatelje, od 2017. godine moglo bi u kalendaru imati dvije utrke u Kini. Potvrdili su to ovih dana promotori prvenstva u kojemu glavnu riječ vodi tvornička momčad Citroëna.
Više...
  • Objavljeno u WTCC

Citroën će napustiti jedno sportsko borilište

U jučerašnjem razgovoru s novinarima izvršna direktorica Citroëna, Linda Jackson, potvrdila je da će francuska marka u bližoj budućnosti preispitati svoje sudjelovanje u velikim automobilističkim prvenstvima. Trenutno Citroën nastupa u svjetskom prvenstvu u rallyju (WRC) te prvenstvu touring automobila (WTCC), a od sljedeće godine ta će marka sudjelovati i u prvenstvu električne Formule E.
Više...
  • Objavljeno u WTCC

Sabine Schmitz želi još WTCC utrka

Njemačka automobilistica Sabine Schmitz, mnogima poznata i pod nadimkom "kraljica Nordschleifa", nastupila je na svojoj prvoj WTCC utrci prošlog vikenda i pritom osvojila jedan bod. Utrka je održana na stazi koju Sabine izvrsno poznaje - naravno, riječ je o Nürburgring Nordschleifu.
Više...
  • Objavljeno u WTCC

Video: Loeb i jedan krug na Nordschleife

Sebastien Loeb se, nakon 9 osvojenih naslova svjetskog prvaka, umorio od rallyja i trenutno se zabavlja, pardon, zarađuje kruh nastupima u WTCC prvenstvu. Citroënov tvornički vozač u WTCC-u nije tako dominantan kao na kružnim utrkama, ali to ga ne obeshrabruje, naprotiv. Ma što mi mislili o WTCC-u, prvenstvu koje često trpi razne kritike, činjenica je da većina sudionika, vozača i momčadi, svoje nastupe shvaća ozbiljno, a zanimljive utrke nisu rijetkost, unatoč trenutnoj apsolutnoj Citroënovoj dominaciji.
Više...
  • Objavljeno u WTCC

Sabine Schmitz u WTCC-u

Staza Nürburgring Nordschleife ne trpi bahate vozače niti je spremna na opraštanje velikih pogrešaka. S druge strane, ista ta staza cijeni iskustvo i poštovanje - dvije vrline kojima raspolaže poznata njemačka vozačica, Sabine Schmitz. Četrdesetpetogodišnju Njemicu mnogi poznaju kao bivšu članicu taksi vozačkog tima na Nordschleifu, ali Scmitz je tijekom karijere ubilježila i brojne sportske uspjehe, poput pobjede u 24-satnim utrkama na istoj stazi.
Više...
  • Objavljeno u WTCC

Honda: "Nastavit ćemo s pritiskom na Citroën"

Plasman na podij u drugoj utrci na otvorenju nove WTCC sezone u Argentini Honda je proslavila radno, uz tvrdnju kako je riječ o posljedici predanog rada cijele momčadi. Konačni je cilj uhvatiti priključak s dominantnom momčadi Citroëna, a da je ta ideja ostvariva vjeruje osvajač trećeg mjesta, Tiago Monteiro.
Više...
  • Objavljeno u WTCC

Pobjedama Lopeza i Loeba otvorena WTCC sezona

U danas održane dvije utrke u Argentini do pobjede su došli, iznenađenja li, Citroënovi vozači, aktualni prvak Jose Maria Lopez i Sebastien Loeb. Francuskome timu nitko nije bio ni blizu u obje utrke, što nimalo ne iznenađuje, ali istovremeno umanjuje potencijalnu atraktivnost ove automobilističke serije.
Više...
  • Objavljeno u WTCC

Lopez najbrži na kvalifikacijama u Argentini

Ovog vikenda započinje nova sezona svjetskog prvenstva za touring automobile, koje poznajemo i pod kraticom WTCC, što po nekima znači World Touring Citroën Championship. Francuska je marka prošle godine doslovno pregazila konkurenciju.
Više...
  • Objavljeno u WTCC

Kritike na račun WTCC finala u Kataru

Sezonu svjetskog prvenstva za touring automobile (WTCC) ove će godine zaključiti utrka u Kataru, s terminom održavanja između 20. i 22. studenog. Ta je utrka uvrštena u kalendar umjesto utrke na ulicama Makaa, a osim što će označiti kraj sezone, katarska će utrka biti prva noćna utrka u povijesti prvenstva.
Više...