Ogier potvrdio potpis dvogodišnjeg ugovora s Citroënom

Ogier potvrdio potpis dvogodišnjeg ugovora s Citroënom

Vlasnik šest naslova svjetskog prvaka u rallyju, Francuz Sebastien Ogier, potvrdio je recentne glasine o promjeni poslodavca za nadolazeću sezonu. Od sljedeće godine Ogier će ponovo braniti boje Citroëna, ekipe iz koje je otišao u vrijeme vladavine Sebastiena Loeba, 2011. godine, nakon brojnih nesuglasica i obostrano niskih udaraca na relaciji vozač-ekipa. Ogier i Citroën sklopili su dvogodišnji ugovor, a prema riječima francuskog vozača, ovo će ujedno biti i posljednji tim za koji će nastupati u svojoj WRC karijeri.

Ogier svoju odluku da se ponovo pridruži ekipi, kojoj u zadnje vrijeme ne cvatu niti tratinčice, a kamoli ruže, objasnio na pomalo neobičan način - željom da iskusi novi izazov i pokuša doći do naslova u trećem timu. Kako prenose analitičari, taj je podvig do sada uspio samo finskome asu Juhi Kankkunenu.

"Veseli me prilika da se suočim s još jednim izazovom - nisam zaboravio da je to ekipa koja mi je prva omogućila nastupe u svjetskom prvenstvu. Vjerujem da nas čeka mnogo posla, ali isto tako smatram da njihov automobil ima potencijala i jedva čekam uključiti se u pripreme za narednu sezonu", rekao je Ogier.

Aktualni prvak bi se u Citroënu ponovo mogao susresti sa svojim velikim rivalom Loebom, koji je i dalje uključen u razvoj momčadskog WRC automobila. Kako je jedan od Sebastiena trenutno ipak u svojevrsnoj mirovini, vjerujemo da će suživot u ekipi ovog puta biti konstruktivan. Citroënu, naime, itekako trebaju pomaci na bolje.
Autosport.hr