WRC - Sebastien Ogier vraća se u Citroen

WRC - Sebastien Ogier vraća se u Citroen

Sebastien Ogier vraća se u Citroen u sezoni 2019. Peterostruki svjetski prvak već je testirao C3 prije desetak dana u južnoj Francuskoj. Pregovori su već dovršeni za sljedeće dvije godine. Automobil će biti u bojama Red Bulla, vjernog partnera, a cilj je jasan, osvajanje svjetskog prvenstva za vozače. Za osvajanje titule proizvođača biti će malo teže jer u Citroenu razmišljaju o samo dva automobila u prvenstvu. 

Sebastien Ogier započeo je svoju svjetsku karijeru upravo u Citroenu 2008. godine kada je osvojio JWRC. Za nagradu sljedeće dvije godine nastupa u WRC sa C4 WRC, a 2011. postaje i službeno vozač Citroena sa DS3 WRC zamjenivši Danija Sorda. Nakon burnog suživota sa Sebastienom Loebom, napušta tim i pridružuje se Volkswagenu s kojim postaje četiri puta svjetski prvak. Nakon povlačenja Volkswagena odlazi u M-Sport i osvaja svoj peti naslov.

Ove godine Citroen bilježi najgoru sezonu od svog debija u WRC-u, na zadnjem mjestu su u prvenstvu. Ova sezona ostat će obilježena i otkazom Kris Meekeu usred sezone.

Kome će se okrenuti M-Sport nakon odlaska Ogiera još se ne zna. Spominje se Jari-Matti Latvala, koji je izjavio da će svoje planove za sljedeće sezone objaviti prije rallya u Walesu.Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Autosport.hr