Toyota se vratila pobjedom u Švedskoj

Toyota se vratila pobjedom u Švedskoj

Proteklog vikenda u Švedskoj je održan drugi rally nove sezone svjetskog prvenstva u rallyju. Tradicionalno zahtjevan, jedini snježni rally u kalendaru obilovao je obratima i uzbuđenjima, a vrhunac je svakako bila prva pobjeda povratničke tvorničke momčadi japanske Toyote. Ekipa koju predvodi iskusni Tommi Makinen ubilježila je pobjedu zahvaljujući nadahnutoj vožnji Jari-Mattija Latvale.

Finski vozač, koji je nakon povlačenja Volkswagena novo radno mjesto pronašao u Toyoti, spretno je iskoristio poklone koje su mu uručili izravni konkurenti, ponajviše Thierry Neuville i Sebastien Ogier. Latvala nije griješio, držao je solidan tempo i bio je u najboljoj poziciji iskoristiti pogreške spomenute dvojice vozača te upisati važnu pobjedu za sebe i svoj tim. Sezona je, naravno, tek počela, ali Latvali i Toyoti je ova pobjeda trebala kako bi im pokazala da su na pravom putu. Istovremeno, Ogier, a napose Neuville, će svoju sreću i priliku za osvetu morati potražiti u Meksiku. I dok se Ogier u Švedskoj osladio barem utješnim bodovima za mjesto na podiju, Neuville je svoj kiks sa prolog ispita propustio naplatiti i iz Švedske je otišao s mršava tri boda.

Drugo mjesto u Švedskoj, iza Latvale, a ispred Ogiera, pripalo je Francuzovom timskom kolegi Ottu Tanaku u još jednoj M-Sportovoj Fiesti.

Nakon dva održana rallyja u vodstvu ukupnog poretka je Latvala sa 48 bodova, slijedi Ogier sa 44 i Tanak s 33 boda.
Autosport.hr