ERC prilika za mladog Guillauma de Meviusa

ERC prilika za mladog Guillauma de Meviusa

Ako vam prezime ovog mladog belgijskog vozača zvuči poznato, to znači da ste jedan od boljih poznavatelja rallyja i njegove povijesti u Europi. Dvadesetpetogodišnji Guillaume de Mevius sin je poznatog vozača Gregoirea de Meviusa i za nadolazeću sezonu pripremio je ambiciozan program nastupa na međunarodnoj sceni.

U debitantskoj sezoni 2013. godine de Mevius je nastupao u Renaultu Clio RS R1, a prošle godine sudjelovao je u belgijskom Peugeot 208 Rally Cupu. Ove godine prvi nastup bit će na snježnim i makadamskim brzinskim ispitima latvijskog Rally Liepaja i to za upravljačem Peugeota 208 R2.

"Za mene, sezona provedena u juniorskoj konkurenciji Europskog prvenstva će mi omogućiti da steknem realniji dojam o mojoj formi i konkurentnosti na velikim natjecanjima poput predstojećeg rallyja u Latviji. Nemam jasnih očekivanja i ne znam hoću li biti dovoljno brz u usporedbi s ostalima, ali ću svakako dati sve od sebe. Najvažnije je učenje i stjecanje iskustva. Nikada prije nisam vozio na snijegu, a moja makadamska iskustva svode se na samoj jedan rally, pa će svakako biti zanimljivo suočiti se s novim izazovima", rekao je de Mevius mlađi.
Autosport.hr