ERC prilika za mladog Guillauma de Meviusa

Ako vam prezime ovog mladog belgijskog vozača zvuči poznato, to znači da ste jedan od boljih poznavatelja rallyja i njegove povijesti u Europi. Dvadesetpetogodišnji Guillaume de Mevius sin je poznatog vozača Gregoirea de Meviusa i za nadolazeću sezonu pripremio je ambiciozan program nastupa na međunarodnoj sceni.

U debitantskoj sezoni 2013. godine de Mevius je nastupao u Renaultu Clio RS R1, a prošle godine sudjelovao je u belgijskom Peugeot 208 Rally Cupu. Ove godine prvi nastup bit će na snježnim i makadamskim brzinskim ispitima latvijskog Rally Liepaja i to za upravljačem Peugeota 208 R2.

"Za mene, sezona provedena u juniorskoj konkurenciji Europskog prvenstva će mi omogućiti da steknem realniji dojam o mojoj formi i konkurentnosti na velikim natjecanjima poput predstojećeg rallyja u Latviji. Nemam jasnih očekivanja i ne znam hoću li biti dovoljno brz u usporedbi s ostalima, ali ću svakako dati sve od sebe. Najvažnije je učenje i stjecanje iskustva. Nikada prije nisam vozio na snijegu, a moja makadamska iskustva svode se na samoj jedan rally, pa će svakako biti zanimljivo suočiti se s novim izazovima", rekao je de Mevius mlađi.

You have no rights to post comments