Tanak prešao u Hyundai, kamo će Ogier?

Tanak prešao u Hyundai, kamo će Ogier?

Novopečeni prvak svijeta u rallyju, estonski vozač Ott Tanak, razriješio je dio nedoumica vezanih uz sljedeću sezonu WRC-a. Tanak je, naime, objavio prelazak u momčad Hyundaija, čime je istovremeno dodatno zakomplicirana situacija na tržištu vozača. Tanak će u Toyoti nastupati uz stalnog vozača Thierryja Neuvilla i povremeno nastupajuće Sebastiena Loeba i Danija Sorda. Estonac je s Hyundaijem potpisao dvogodišnji ugovor.

Sljedeći na redu za mogući prelazak je bivši vlasnik titule prvaka, Sebastien Ogier. Francuz bi, očekuje se, također mogao zamijeniti momčadske boje i iz Citroëna prijeći kod Tanakovog bivšeg poslodavca, Toyote.

Mnogi Tanakov potez ne razumiju u potpunosti, izuzev svima lako razumljivog financijskog dijela. Hyundai u svim godinama nastupa u WRC-u još nije stigao do naslova dok je Toyota u ovoj sezoni bila uvjerljivih performansi i više nego konkurentna ostalim tvorničkim (i onim koje se to srame reći) ekipama.

Može li Tanak konačno Hyundai postaviti na vrh svjetskih postolja i hoće li Ogier, ako odluči ispuniti obećanje o umirovljenju nakon 2020., svoj posljednji izazov potražiti u Toyoti?
Autosport.hr