Kuha se u WRC-u, Tanak ključ sezone transfera

Kuha se u WRC-u, Tanak ključ sezone transfera

Prema zadnjim i vrlo neslužbenim informacijama, izgledni osvajač ovogodišnjeg naslova svjetskog prvaka, Ott Tanak, sljedeće bi sezone mogao sjediti za upravljačem Hyundaija i20 WRC. Izvori su, naravno, neimenovani, što prenosi i većina medija koji se bave nagađanjima oko sljedeće sezone, no zanimljivo je da su šefovi oba tabora, Hyundaijevog i Toyotinog, potvrdili da je Estonac "vruća roba" i da su pregovori u tijeku.

Osim što bi Tanakov prelazak u Hyundai izazvao pravi tsunami na WRC sceni, čini se da to neće biti jedini veliki transfer po isteku aktualne sezone. Stalno radno mjesto u 2020. nema niti Jari-Matti Latvala, iako je Finac trenutno znatno manje zanimljivo ime od Sebastiena Ogiera, oko kojeg se, pak, šuška da bi mogao okrenuti leđa Citroënu i krenuti u novu pustolovinu i to ravno u ruke Tommija Makinena u Toyotu.

Osobno, voljeli bismo vidjeti Tanaka u Hyundaiju, ako ništa drugo onda zbog moguće žestoke timske borbe s Thierryjem Neuvillom, a što bi u kombinaciji s kontroverznim Hyundaijevim šefom Andreom Adamom moglo ponovo oživjeti slikovite situacije, kakvih se sjećamo iz vremena Guya Frequelina u Citroënu.
Autosport.hr