Dani Sordo ostaje u Hyundaiju?

Dani Sordo ostaje u Hyundaiju?

Jedna od vijesti koje zabavljaju WRC javnost između dva rallyja je i ona o sudbini španjolskog vozača Danija Sorda u narednoj sezoni.

Sorda se, naime, u zadnje vrijeme sve češće dovodilo u vezu s Toyotinom tvorničkom WRC momčadi, no po svemu sudeći Španjolac ipak neće prijeći u ekipu koju vodi Tommi Makinen. Sordo je u Hyundaiju već sedam sezona i trenutno je najizglednije da će u 2020. nastupiti na nekoliko rallyja svjetskog prvenstva, dok će preostale nastupe odraditi devetorostruki prvak svijeta Sebastien Loeb.

Sordo je otkrio kako su priče o prelasku u Toyotu zapravo prilično neosnovane.

"Nemam ništa protiv Tommija Makinena, dobar je čovjek i očito uspješan u svome poslu, ali ako želi nešto od mene onda bi prvo valjda trebao razgovarati samnom. Do sada se nismo susreli niti razgovarali u četiri oka i vjerujem da to dovoljno govori", rekao je Sordo, koji je u istoj izjavi izrekao pohvalne riječi na račun Hyundaijevog prvog čovjeka, Andreu Adama.

Hyundaijev šef je, pak, za Sorda kazao da je timski igrač, dobrog raspoloženja, stabilan i spreman na konstruktivan rad, bez upiranja prsta u momčad kada ista ima problema.
Autosport.hr