Safari Rally na čekanju do listopada

Safari Rally na čekanju do listopada

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odgodit će objavu kalendara svjetskog prvenstva u rallyju za sljedeću godinu, pa državama-kandidatima ne preostaje drugo do čekati.

Predsjednik FIA-e Jean Todt rekao je da će kalendar biti objavljen u listopadu, a odgodu je obrazložio velikim brojem zainteresiranih rallyja, koji žele mjesto u biranom društvu natjecanja u rangu svjetskog prvenstva.

Među zainteresiranima vjerojatno najzvučnije i najzanimljivije je ime kultnog Safari Rallyja. Kenijski je rally iz kalendara ispao 2002., a ove godine održano izdanje ujedno je nosilo status WRC kandidata.

Iako kalendar još nije službeno objavljen ni potvrđen, organizatori Safari Rallyja su optimistični. Kako prenosi kineska Xinhua, prvi čovjek organizacije Safari Rallyja, Phineas Kimathi uvjeren je u "upad" Safarija u WRC društvo.

"Vratio sam se iz Ženeve u kojoj smo održali niz konstruktivnih sastanaka i mogu vam jamčiti da je budućnost Safari Rallyja kao WRC natjecanja sigurna", rekao je.

Kenijski su organizatori s WRC promotorima potpisali trogodišnji ugovor, po kojemu bi se prvo izdanje "povratničkog" Safarija trebalo održati sljedeće sezone.

Todt je, pak, izjavio kako je FIA i dalje usmjerena ostvarenju cilja globalizacije rallyja, čemu bi svakako pridonijelo uvrštenje Safarija u kalendar, obzirom da Afrika nije zastupljena u aktualnom prvenstvu.
Autosport.hr