Ogier najavio odlazak u mirovinu

Ogier najavio odlazak u mirovinu

Aktualni prvak svijeta u rallyju potvrdio je kako će se aktivnim nastupima u WRC-u baviti još samo sljedeće sezone, nakon čega odlazi u mirovinu.

Francuz Sebastien Ogier razgovarao je s novinarima nakon završenog shakedowna u Finskoj, gdje se ovog vikenda održava tzv. "finski grand prix", najbrži rally u cijelom WRC kalendaru. Potvrdio je kako će se, nakon isteka aktualnog ugovora s Citroënom krajem iduće sezone, povući iz Svjetskog rally prvenstva.

Podsjetimo, Ogier je trenutno vlasnik šest naslova svjetskog prvaka, a ukoliko titule osvoji ove i sljedeće godine imat će ih ukupno osam - za jedan manje od svog sunarodnjaka Sebastiena Loeba.

Blefira li Ogier ili ne, vidjet ćemo u sljedećim mjesecima. Je li osjetio da je pravo vrijeme za povlačenje i da su stigli neki novi klinci, sposobni za konzistentno brze vožnje, pa će se povući prije nego ga počnu "mazati" na svakom rallyju? ;) Mi bismo ga, ipak, voljeli vidjeti u sljedećim sezonama, jer vjerujemo da još uvijek ima dovoljno brzine u sebi.
Autosport.hr