Safari Rally Kenya - Povratak u WRC?

Safari Rally Kenya - Povratak u WRC?

Safari Rally kao kandidacijski rally za WRC održat će se od 4. do 7. srpnja 2019. godine na lokaciji koja će se naknadno utvrditi nakon konzultacija s legendarnom Michelle Moutonom, FIA delegatom. Sve će se znati u siječnju, rekao je projektni direktor Phineas Kimathi.
Mouton će pregledati nekoliko lokacija: Kajiado, Nanyuki, Naivasha i Nakuru, te preporučit najbolju.

Na projektu WRC Safari radi se od 2013. godini i svi poslovi oko organizacije teku glatko. Vlada je potpisala sporazum s promotorom WRC-a za pokretanje kandidature koja bi dovela do povratka Safari Rally u WRC na tri godine, do 2022. godine.

Projektni direktor Phines Kimathi: "Put za povratak u WRC je dug, ali imamo puno pristaša. Znam da se mnoge zemlje natječu za ulazak u WRC, ali iza nas stoji cijela Afrika.

Dave Richards, vlasnik Prodrivea, britanske tvrtke za tuning, koja je transformirala Subaru iz uličnog automobila do WRC, pozdravio je napore koje Kenija poduzima za povratak Safari Rally u WRC.
Dave Richards sastao se s izvršnim direktorom WRC Safari Rally projekta Phineasom Kimathijem i promotorom WRC-a Oliverom Cieslom u Walesu u Velikoj Britaniji tijekom prošlog vikenda na Dayinsure Wales Rallyu kako bi razgovarali o pripremi Safari Rallya za kandidaturu 2019. i konačnom povratku u WRC 2020. godine. Richards je oduvijek podržavao Safari Rally i bio je jedan od onih koji su tugovali nakon njegove propasti.

Na slici: Phineas Kimathi (desno), Dave Richards (u sredini) i WRC Promoter direktor Oliver Ciesla u Walesu. (Foto Safari Rally)
Autosport.hr