Japan u kalendaru WRC-a za sezonu 2019.

Japan u kalendaru WRC-a za sezonu 2019.

Japanski je rally potvrđen i vraća se u Svjetsko prvenstvo u rallyu (WRC) u sezoni 2019. godine.

Posljednji put u zemlji izlazećeg sunca WRC karavana bila je 2010. godine. Uspjeh Toyote na rally sceni potaknuo je i povratak WRC u Japan. WRC Promotor potvrdio je da ukoliko ne bude prigovora od strane WMSC (World Motor Sport Council) ništa neće spriječiti povratak natjecanja u Japan. Rally bi se trebao održati u terminu 12.-15.09. ili eventualno u prvom ili drugom tjednu studenog. Za razliku od prije središte natjecanja biti će premješteno i nalazit će se na otoku Honshu.

Uz promjenu središta rallya dolazi i to promjene podloge. Sada će se voziti na asfaltiranim stazama koje će posade odvesti blizu vulkana Mount Fuji, koji je jedan od karakterističnih obilježja Japana. Zbog ove lokacije, cijelo natjecanje će stići i do glavnog grada Tokya, što ga čini vrlo pristupačnim posjetiteljima.

Japan možda neće biti jedini novitet u WRC sezoni 2019. Rally Čile uspješno je prošao kandidaturu i trebao bi biti uvršten u kalendar za 2019. U tom slučaju WRC ima u kalendaru jedno natjecanje previše. Do sada se pričalo o ispadanju Tour de Corsa, ali sve je izglednije da će to biti njemački rally
Autosport.hr