Citroën napucao Krisa Meekea

Citroën napucao Krisa Meekea

Britanski vozač Kris Meeke ponovo se našao u središtu pozornosti zbog nečega što nisu rezultati, pobjede ili njegov neupitni, ali nikada do kraja realizirani, potencijal.

Meeke je, nakon niza izlijetanja, od kojih je posljednje u Portugalu bilo prilično opasno, isključen iz prve vozačke postave Citroënove tvorničke WRC momčadi. Francuska ekipa pozvala se na sigurnost posade kao razlog za donošenje ove odluke, no fanovi diljem svijeta to tumačenje dočekali su uglavnom "na nož".

Opći zaključak, "kuloarski", naravno - zapovjed za Meekeovo udaljavanje došla je iz samog vrha Citroëna, jer je Britanac osim (zamalo) sebi i suvozaču počeo štetiti i ugledu francuske tvrtke i njenih, zasad još uvijek prilično neuvjerljivih novih WRC napora.

Zasad nije poznato hoće li se Meeke uskoro vratiti u WRC vode, no prve informacije otkrivaju da su za njegove vozačke usluge zainteresirani u Toyoti i Hyundaiju. Istovremeno, Citroën još nije potvrdio tko će zamijeniti Britanca na predstojećim rundama svjetskog prvenstva.
Autosport.hr