Peugeot predstavio 3008 DKR
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u WRC / IRC

Peugeot predstavio 3008 DKR

Novi PEUGEOT 3008 DKR nudi iznimno viđenje novog SUV-a 3008 koje naglašava njegove prepoznatljive elemente i impozantne dimenzije, osobito kada je riječ o pogledu ¾ na vozilo.

Trkaći automobil ostaje vjeran svom čvrstom stavu i izgledu SUV-a s crnom kabinom na širokim bokovima i kromiranim obrubom koji naglašava liniju krova. Oba su vozila s prednje i stražnje strane slična jer imaju gotovo jednaka svjetla, prednje maske i letvice s crvenim linijama.

Što se tiče tehničke izvedbe, Peugeot Sport uglavnom je radio na ovjesima (amortizeri i geometrija) za još bolji rad vozila, na sustavu hlađenja i na masi vozila koja je ostala ista unatoč dodavanju nekoliko ojačanja, te osobito na ugradnji klimatizacijskog sustava koji će ekipe itekako cijeniti.

Posebna pozornost posvećena je i motoru koji je najprije prilagođen kako bi bio u skladu s novom normom FIA prema kojoj na dizelskim vozilima s dva pogonska kotača promjer usisnika zraka treba smanjiti s 39 na 38 mm zbog čega se gubi otprilike 20 konjskih snaga. Inženjeri su pokušali nadoknaditi taj nedostatak koliko god je moguće, a osobito su pokušali omogućiti što jednostavniju upotrebu motora pri malom broju okretaja. Također je uložen velik trud kako bi motor bio što pouzdaniji.

Osim toga, uz to što novi PEUGEOT 3008 DKR, kao i svoj prethodnik, raspolaže s najboljim sredstvima za podmazivanje i opremom za utrku proizvođača TOTAL i SPARCO, predstavit će i nove gume All-Terrain T/A iz kataloga BFGoodrich.

Ekipa iz snova spremna je za utrku

Ekipe tima Peugeot Total za 2017. ostale su iste. Stéphane PETERHANSEL i Jean Paul COTTRET, Carlos SAINZ i Lucas CRUZ, Cyril DESPRES i David CASTERA te Sébastien LOEB i Daniel ELENA bit će na startnoj liniji na reliju Dakar 2017. u četiri potpuno nove jurilice PEUGEOT 3008 DKR.

Tijekom posljednjih utrka i testnih vožnji koje su se odvijale u Španjolskoj i Maroku, ekipa iz snova pokazala je timski duh i iznimnu solidarnost. Svi su se okupili kako bi se što bolje pripremili za reli Dakar 2017. koji će zasigurno biti zahtjevan.

Kao i 2015., tim Peugeot Total svoju će spremnost testirati na reliju u Maroku (od 3. do 7. listopada) na kojem će novi PEUGEOT 3008 DKR u utrci isprobati Carlos SAINZ i Lucas CRUZ. Pridružit će im se Cyril DESPRES i David CASTERA koji su se okrunili uspješnom pobjedom na reliju Silk Way Rally, posljednjem reliju u kojem je PEUGEOT 2008 DKR službeno sudjelovao.
Autosport.hr