Ogier "podebljao" prednost na 33 sekunde

Ogier "podebljao" prednost na 33 sekunde

Više od pola minute dijeli vodećeg vozača na rallyju Njemačka, Sebastiena Ogiera i njegovog timskog kolegu i glavnog konkurenta, Jari-Mattija Latvalu. Punih minutu i 13 sekundi iza Latvale, daleko u pozadini, treće mjesto drži Andreas Mikkelsen.

Drugi dio današnje etape Ogieru je omogućio dodatnu konsolidaciju vodstva - Francuz je podijelio broj pobjeda na preostala četiri brzinca s Latvalom, po dva ispita za svakog vozača. Ključnu prednost Ogier je stekao na 46 kilometara dugom Panzerplatte Long ispitu, na kojemu je od Latvale bio brži 15 sekundi. Finčev komentar na kraju tog ispita najbolje opisuje frustracije nad Ogierovim tempom.

"Mislio sam da smo obavili dobar posao na ispitu, ali iz rezultata vidim da to nije bio slučaj. Ne znam u čemu je problem, činilo mi se da je tempo vrlo dobar, ali očito smo krivo procijenili brzinu", rekao je Latvala.

Na četvrtom mjestu i dalje je Dani Sordo, kojemu Thierry Neuville prijeti sa 9,5 sekundi zaostatka, a slična se borba vodi i za šesto mjesto između Elfyna Evansa i Madsa Ostberga.

Sutra posade očekuje nastup na četiri brzinska ispita, točnije, po dva prolaska trasama ispita Stein & Wein (19,59 km) i Dhrontal (14,08 km). Posljednji ispit je powerstage s dodatnim bodovima.
Autosport.hr