Ogier i Latvala (ponovo) u svom filmu

Ogier i Latvala (ponovo) u svom filmu

Tko zna kako bi svjetsko prvenstvo u rallyju izgledalo kada bi svi vozači nastupali u identičnim automobilima - teško je reći, ali nam za utjehu može poslužiti činjenica kako, barem unutar pojedinih ekipa, možemo upoznati prave odnose snaga. Kada su automobili identičnih specifikacija, vozače ništa ne dijeli osim njihove vještine i znanja. Kada je riječ o momčadi Volkswagena, ali i svjetskog prvenstva općenito, dvojica vozača vode glavnu riječ - Sebastien Ogier i Jari-Matti Latvala.

Danas su u Njemačkoj održani brzinski ispiti prve etape, njih ukupno osam. Ogier i Latvala su se izmijenjivali u vodstvu, ali je kraj dana na vodećoj poziciji ipak dočekao Ogier. Njegova prednost u odnosu na Latvalu trenutno iznosi 9,5 sekundi dok trećeplasirani Andreas Mikkelsen kasni više od 25 sekundi za Latvalom.

Kris Meeke (Citroën) danas je izgubio više od 10 minuta zbog izlijetanja i kasnijih problema s ovjesom. Robert Kubica je startao se pet kaznenih minuta zbog propuštenog dolaska na start jučer (razlog, popravak motora), a danas je dan okončao izlijetanjem na zadnjem ispitu, no na sreću uspio se vratiti na stazu.
Autosport.hr