Hirvonen želi suradnju s Toyotom

Hirvonen želi suradnju s Toyotom

Bivši tvornički vozač Forda, Citroëna i Subarua, Mikko Hirvonen, službeno je napustio svjetsko prvenstvo i trenutno se bavi pripremama za svoj prvi Dakar Rally. Ipak, kao što svi rallyjaši dobro znaju, možete čovjeka istjerati iz rallyja, ali rally nikako ne možete istjerati iz čovjeka. Hirvonenovo se ime tako već duže vrijeme spominje u kontekstu nekoliko različitih rally projekata, a među najsvježijim primjerima je i Toyotin WRC program.

Toyota i njen šef Tommi Makinen još uvijek nisu odlučili gdje će biti smješteno službeno sjedište novog tima, a sve trenutne operacije odvijaju se u Finskoj te u Kölnu. Makinen je potvrdio da će o lokaciji odluku donijeti uskoro, a u međuvremenu se nastavlja angažman novih stručnih kadrova.

Među tim kadrovima moglo bi se naći i ime Mikke Hirvonena - Finac kaže kako bi rado surađivao s Toyotom te ističe blizinu Makinenovih radionica.

"Živim samo tri kilometra od Tomijevih pogona, ako me trebaju za bilo kakav posao, uvijek sam na raspolaganju", rekao je Hirvonen za britanski Autosport.
Autosport.hr