Treća uzastopna pobjeda Jari-Mattija Latvale u Finskoj

Treća uzastopna pobjeda Jari-Mattija Latvale u Finskoj

Volkswagenov vozač Jari-Matti Latvala ponovo je dokazao da raspolaže brzinom potrebnom za konkuriranje aktualnom prvaku Sebastienu Ogieru, problem je što Latvala tu brzinu često poništava pogreškama i izlijetanjima. Kada se sve karte poklope, međutim, Finac je vrlo, vrlo brz o čemu svjedoči i današnja pobjeda u Finskoj. Posao na domaćem terenu Latvala je odradio odlično, iako je Ogier minimizirao gubitak bodova pobjedom na posljednjem, powerstage ispitu. Na tom je brzincu Latvala bio drugi dok je jedan utješni bod osvojio Kris Meeke u Citroënu. U ukupnom poretku treće mjesto pripalo je drugom Citroënovom vozaču, Madsu Ostbergu.

Današnji je dan za Latvalu bio više-manje rutina, premda Ogier nije popuštao do samog kraja rallyja. Razlika među dvojicom timskih kolega, međutim, nikada nije pala ispod deset sekundi, što je Latvali dalo dovoljno prostora za doziranje tempa, ako je u Finskoj moguće govoriti o takvim stvarima, obzirom na brzine na ispitima.

U konkurenciji WRC2 pobjedu je upisao još jedan Finac, Esapekka Lappi u Škodi Fabiji R5.

Pred WRC posadama su dva tjedna pauze, nakon čega je na programu povratak na asfalt i to u vinogradima i na tenkovskim poligonima Rallyja Njemačka, od 20. do 23. kolovoza.

You have no rights to post comments

Autosport.hr