Opelovi juniori spremni za ERC sezonu

Opelovi juniori spremni za ERC sezonu

Sezona europskog prvenstva u rallyju započela je prošlog mjeseca u Austriji, a od ovog vikenda, kada je na programu Rally Liepaja u Latviji, započet će i sezona u juniorskoj konkurenciji. U toj će klasi nastupati i Opelova tvornička momčad koju čine Marijan Griebel - Stefan Clemens i Emil Bergkvist - Joakm Sjoberg. Dvije će posade nastupiti u Opel Adam R2 automobilima s prednjim pogonom i 190 KS. Juniorsko prvenstvo sastoji se od rallyja u Latviji, Irskoj, na Azurnim otocima, u Belgiji, Estoniji i Češkoj. Osim na rallyjima iz ERC kalendara Opelove će posade nastupiti i na Rallyju Njemačka, natjecanju koje pripada svjetskom rally prvenstvu.

Među juniorima, koji će ove sezone jurišati na naslov, bit će i mladi britanski vozač Chris Ingram. Njega će na tom putu pratiti britanska podružnica Peugeota, a mladi će Britanac voziti Peugeot 208 R2.

Posade koje će ovog vikenda pohoditi Latviju i tamošnji Liepaja rally dočekat će obilne količine snijega i leda na brzinskim ispitima. Za nastup je prijavljena 51 posada iz 20 zemalja.
Autosport.hr