Hyundai dodao još jednu momčad u WRC

Hyundai dodao još jednu momčad u WRC

Hyundaijevi automobilistički planovi za ovu sezonu poprimaju sve ambicioznije razmjere. Nakon što su za rally u Portugalu najavili nastup tri posade, danas su potvrdili da će od Rallyja Italija na Sardiniji njihove boje braniti još jedna momčad. Sličan koncept već drugu sezonu zaredom primijenjuje Volkswagen Motorsport - u njihovoj prvoj momčadi su Sebastien Ogier i Jari-Matti Latvala, a u drugoj, imena Volkswagen Motorsport II nastupa Andreas Mikkelsen.

Hyundaijeva druga ekipa nosi naziv Hyundai Motorsport N, a njen zasad jedini vozač bit će novozelandski pilot Hayden Paddon. Potonji je bivši svjetski prvak u klasi produkcijskih automobila (PWRC), popularno zvanih grupa N.

Inače, dodatak "N" u imenu nove Hyundaijeve momčadi odnosi se na pod-marku istog naziva, a koju će Hyundai ustanoviti za posebno pripremljene i sportski nastrojene cestovne automobile. Nešto poput Volkswagena R ili BMW-a M, premda je pomalo neumjesno na ovaj način miješati kruške i jabuke.

Prvi nastup za Paddona i suvozača mu Johna Kennarda bit će na Sardiniji u lipnju ove godine, nakon čega slijedi još šest WRC rallyja za novozelandskog vozača. U cijeli projekt su, priča se, uključeni i Paddonovi osobni sponzori, što je vjerojatno ubrzalo osnivanje B ekipe u redovima južnokorejsko-njemačkog tima.
Autosport.hr