Hyundai Motorsport spreman za drugu šansu u Švedskoj

Hyundai Motorsport spreman za drugu šansu u Švedskoj

Dobro znamo s kakvim je ambicijama Hyundai Motorsport stigao u Monte Carlo - u servisnoj zoni u Gapu izgradili su ogroman objekt za smještaj servisa, novinara, VIP uzvanika i znatiželjnih navijača, a očekivanja šefova marke bila su na visini. Još bolje znamo kako je sve to završilo - Thierry Neuville je odustao na prvom brzinskom ispitu zbog prevelikih ambicija, a Dani Sordo je iz rallyja ispao zbog kvara na alternatoru.

Priliku za novi početak Hyundai će pokušati iskoristiti u Švedskoj. Umjesto Sorda za Hyundai će nastupati iskusni Finac Juho Hanninen, bivši IRC i ERC prvak. Njemu će društvo praviti stalni Hyundaijev pilot Thierry Neuville. Potonji je, nadamo se, naučio lekciju u Monte Carlu i nastupu u Švedskoj će pristupiti s nešto više rezerve.

"Nemam previše iskustva u Švedskoj - na tom sam rallyju nastupio samo dvaput. Snijeg je vjerojatno podloga koju najmanje volim, ali mi švedski brzinci odgovaraju i prošle godine smo ostvarili solidan rezultat (peto mjesto). Nakon tako ranog odustajanja u Monte Carlu, suvozač Nicolas Gilsoul i ja veselimo se novoj prilici u Švedskoj - želimo krenuti ispočetka i doći do cilja kako bismo sebi i momčadi osigurali bodove i vrijedne podatke, neophodne za nastavak razvoja našeg WRC programa", rekao je Neuville u najavi.

"Ponosan sam što ću imati priliku nastupiti za Hyundai Motorsport u Švedskoj. Osjećao sam se privilegiranim jer sam bio prvi vozač koji je testirao i20 WRC u svibnju prošle godine, ali nastup u Švedskoj će biti još posebniji. Za mene će to biti prvi WRC rally u sklopu tvorničke momčadi. Za Fince je vožnja na snijegu posve prirodna stvar i razumljivo je da bismo željeli ostvariti dobar rezultat, ali glavni cilj za mene i suvozača Tomija Tuominena je stići do cilja i steći što više iskustva i dojmova o rallyju i o automobilu", dodao je Hanninen.
Autosport.hr