Eifel Rallye Festival 2019. - Povratak u prošlost
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

Eifel Rallye Festival 2019. - Povratak u prošlost

U vulkanskom Eifelu oko gradića Dauna zemlja je zadrhtala, a zrak gorio. Naravno uzrok nisu davno ugasli vulkani koji su ovom prekrasnom krajoliku dali ime. Na ADAC Eifel Rallye Festivalu (18.-20. srpnja 2019.) 170 automobila iz povijesti rallya upalili su svoje motore, krenuli u punu akciju i vratili sve prisutne u neka davna vremena. Na jednom od najvećih okupljanja rally zaljubljenika, koji se često naziva i "Parada slonova rally-a", moguće je bilo vidjeti veliki broj originalnih i vjernih replika rally automobila iz povijesti ovog prekrasnog sporta.

Eifel rallye festival odavno je prešao granice Europe, porijeklo automobila, vozača i obožavatelja na ovogodišnjem izdanju svjedoči tome, a moto festivala ove godine "Rally Around the World" dobio je svoj puni smisao. Središte rally svijeta tih dana bio je Daun koji je ugostio obožavatelje rallya sa svih kontinenata. Eifel Rallye Festival je jedinstvena mješavina sporta, showa i druženja u čast prošlih vremena.

Eifel Rallye Festival, svojim prisustvom uvelićala su i mnoga poznata imena rally svijeta: Stig Blomqvist, Harald Demuth, Matthias Kahle, Jochi Kleint, Jimmy McRae, Luis Moya, Timo Salonen, Niki Schelle, Isolde Holderied, Catherine François, Erwin Weber, Nicky Grist, Kalle Grundel i Josep Maria Servià. Bilo ih je vrlo uzbudljivo vidjeti za volanom trkačih jurilica, ali to nije bilo sve. Svakog dana festivala u večernjim satima na trgu u Daunu veliki broj fanova imao je priliku družiti se sa svojim idolima, okinut selfie za uspomenu i slušati priče iz davnina, a sve začinjeno filmovima iz davno prošlih vremena na velikom ekranu kao pozadini koji su dodatno pojačavali dah duhova prošlosti.

Organizatori su štoperice odlučili ostaviti sa strane i pustiti vozače da sa svojim trkačim ljubimcima voze točno onako kako žele i vole neopterećeni vremenom. Rezultat su atraktivne vožnje u kojima su uživali svi, i gledatelji i vozači. Odličan izbor brzinaca s puno atraktivnih mjesta i mješovitom podlogom izmamili su zadovoljne osmijehe na lica svih.

Tko je pobjednik?

Svi su pobjednici. I posade i gledatelji i organizatori. Svi su uživali, a to je u Daunu jedino bitno.

Za sve željne uzbudljivih putovanja i uspomena preporuka, uvrstite svakako ovaj rally u svoj kalendar. Mi smo stvarno uživali.

Više na...Eifel Rallye Festival

Autosport.hr