43. WeinbergerHolz Rallye 2019. - Pobjeda za Hermanna Neubauera
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

43. WeinbergerHolz Rallye 2019. - Pobjeda za Hermanna Neubauera

Posada Hermann Neubauer/Bernhard Ettel osvojili su 43. WeinbergerHolz Rallye 2019. Bili su najbrži na šest brzinskih ispita od ukupno 12 uključujući iz zadnji brzinski ispit koji je bio ujedno i power stage.

Od početka rally-a vodili su tijesnu bitku s posadom Niki Mayr Melnhof / Leopold Welserheimb, a odlučujuća prelomnica dogodila se na BI7 kada je Niki Mayr Melnhof zbog puknuća gume izgubio više od minute dragocjene prednosti. Za Hermanna i Bernharda bio to trenutak kada su odlučili taktički mirno odvoziti ostatak rally-a i sigurno se dovesti do cilja.

Nakon Nikijeve nezgode s gumom započela je dramatična bitka za drugo mjesto. Na sljedećim brzinskim ispitima na drugom mjestu ukupnog poretka smjenjivali su se Niki Mayr Melhof i sve brži Julian Wagner u Škodi Fabii R5. Odluka je donijeta tek na zadnjem brzinskom ispitu i Julian Wagner osvaja ukupno drugo mjesto sa samo 2,7 sekundi prednosti i time brani vodstvo u austrijskom prvenstvu.

Simon Wagner, ovaj put kao i njegov brat Julian, za volanom Škode Fabie R5 osvojio je odlično četvrto mjesto.

Hermann Neubauer (Ford Fiesta R5): "Presretan sam ovom pobjedom. Nakon brzinskog ispita kada je Niki probušio gumu bilo mi je samo važno doći do cilje. Ipak pobjedom na zadnjem brzincu (Power Stage)pokazao sam tko je vladao ovogodišnjem izdanjem Lavanttal rallya-a."

Julian Wagner (Škoda Fabia R5): "U petak sam izgubio više od minute zbog kiše. Danas je bilo suho i ja sam se poboljšavao svakim kilometrom. Jako sam sretan što sam završio na drugom mjestu."

Niki Mayr Melnhof (Ford Fiesta R5): "Prvi dan rally-a bio je odličan za mene. Danas zbog problema s automobilom nije bio dobar dan za nas. Čestitke Hermannu na pobjedi i Julianu na zasluženom drugom mjestu."

Simon Wagner (Škoda Fabia R5): "Vrlo sam zadovoljan četvrtim mjestom, ali mogu još bolje. Zahvalan sam sponzorima što sam uopće imao priliku voziti ovdje."

Lavanttal Rally 2019.:
1. Hermann Neubauer / Bernhard Ettel - Ford Fiesta R5
2. Wagner Julian / Anne Catherine Stein - Škoda Fabia R5 +40.8 sek 
3. Niki Mayr-Melnhof / P. Welsersheimb - Ford Fiesta R5 +43.5 sek 
4. Simon Wagner / Gerald Zima - Škoda Fabia R5 +1: 24.1 min 
5.
Kristof Klausz / Agnes Fanardi - Škoda Fabia R5 +3: 44, 8 min 
6. Rok Turk / Blanka Kacin - Hyundai i20 R5 +5: 25.8 min
7. Johannes Keferböck / Ilka Minor - Škoda Fabia R5 +5: 35,2 min 
8. Gergely Fogasy / David Berendi - Ford Fiesta R5 +8: 36.9 min 
9.
Hermann Gassner / Karin Thannhauser - Mitsubishi Evo X R4 +9: 32.9 min 
10. Vlastimil Majercak / Pavol Kusnier - Ford Fiesta R5 +9: 43.5 min 

Ukupni rezultati: Lavanttal Rallye 2019.

Slijedeći rally austrijskog prvenstva je 03.-04. 05 .2019. OBM Wechselland Rally u Pinggauu.

Više uskoro, a do tada pogledajte na OBM Wechselland Rallye.
Autosport.hr