Eifel Rally Festival 2019.
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

Eifel Rally Festival 2019.

Sprema se velika zabava za rally fanove. Eifel Rallye Festival održati će se od 18. do 20. srpnja 2019. ovaj put pod motom "Rally Around The World". Povijesni rally automobili sa svih kontinenata skupit će se u Daunu u regiji Vulkaneifel. Grad Daun i cijela regija ponosni su na festival koji postaje sve više internacionalan. Za neka vozila trebat će tjedni da stignu u Daun brodom ili kopnom. Mnoge zvijezde rally-a, timski šefovi, mehaničari i obožavatelji do sada su posjetili ovaj festival koji raste iz godine u godinu. Festival čini jedinstveni spoj sporta, show-a, rally romantike i duboki uvid u povijest rally-a.

Festival vikend započinje u četvrtak 18.07.2019. kada će se u ranim poslijepodnevnim satima voziti shakedown, a nakon njega uslijedit će večer dobrodošlice s kinom na otvorenom usred Dauna. U petak prijepodne na glavnom trgu u Daunu biti će organizirano druženje s vozačima. Posjetitelji će tako moći dobiti i pokoji autogram, razgledati automobile koji su obilježili rally povijest, a sa sobom će ponijeti doma, sigurni smo, veliki broj fotografija koje će ih zauvijek podsjećati na ovaj poseban događaj. Od 14:00 sati započet će svečani start. Posade potom očekuje poznati brzinski ispiti na kojima će se susresti ss stazom sa šljunčanom podlogom, skokom i prolazom kroz vodu. Za kraj dana čeka ih noćni brzinski ispit. Subota je rezervirana za zahtjevne asfaltne brzinske ispite. Subotnju večer ispunit će velika proslava za kraj festivala.

Lista prijava za Eifel Rallye Festival 2019. zaista je impresivna. Bivši svjetski prvak Stig Blomqvist i one godine ne propušta festival u Daunu. Timo Salonen provozat će Peugeot 205 T16E2. Niki Grist i Luis Moya, dva poznata suvozača svjetskog prvenstva doputovat će u Daun. Jimmy McRae je bio toliko oduševljen prošle godine tako da je i ove godine odlučio doći i uživati u Daunu.

Listu prijava pogledajte na Eifel Rally Festival 2019 – Prijave

Ne samo da automobili i vozači dolaze iz cijelog svijeta, već i navijači dolaze u Daun iz svih dijelova svijeta. Prednarudžbe programa i ulaznica dolaze uglavnom iz inozemstva i zastupljena je cijela Europa, a organizator je zaprimio upite iz Japana i Izraela. Time se Eifel Rally Festival svrstava na svjetsku rally scenu.

Više na Eifel Rally Festival 2019. 
Autosport.hr