15. Rally Legend 2017. - Oda rallyu u San Marinu
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

15. Rally Legend 2017. - Oda rallyu u San Marinu

Već 15 godina rally show u San Marinu okuplja sve najpoznatije trkaće automobile i bivše i sadašnje zvijezde ovog atraktivnog sporta. Desetke tisuća rally fanatika hodočaste u meku rallya i uživaju u pogledu na rally ljepotane dok im zvuk glasnih motora miluju uši.

Ovogodišnji Rally Legend bio je posvećen Colinu McRaeu i 10. godišnjici njegove smrti.

Mnogi svjetski prvaci okupili su se na ulicama San Marina sa svojim jurilicama odajući počast nikad prežaljenom svjetskom prvaku i velikoj legendi svjetskog rally. Bio je to fantastičan skup legendi rallya koje rijetko možemo vidjeti tako na okupu uz sveopće oduševljenje mnogobrojne publike.

Stig Blomqvist, Ari Vatanen, Timo Salonen, Juha Kankkunen, Miki Biasion, Didier Auriol, Marcus Gronholm, Petter Solberg i dva aktualna prvaka, Sebastien Loeb i Sebastien Ogier, Hans Thorszelius, suvozač Bjorna Waldegaarda i Luis Moya, koji je zastupao Carlosa Sainza i suvozači Colina McRaea Derek Ringer i Nicky Grist, sudjelovali su i uvelićali ovaj povijesno neprocjenljiv događaj. Posebno je bilo dirljivo vidjeti Colinove roditelja, Margaretu i Jimmya u društvu Colinove kćeri Hollie i brata Alistera.U centru starog grada San Marina, između uskih ulica i starih zidina, u petak, navečer, zrak je bio ispunjem mirisom benzina, trkaće zvijeri odjekivale su među povijesnim zidinama koje su stvarale nestvarnu kulisu. To se može doživjeti samo u San Marinu i rally entuzijasti su to prepoznali. Mnoštvo gledatelja svjedočilo je nestvarnim scenama, koje se ne zaboravljaju.

Subota i nedjelja bili su ispunjeni brzinskim ispitima po širem području San Marina. Rijeke obožavatelja slijevale su se po brdima i dolinama zauzimajući atraktivna mjesta za gledanje, a skokovi, "šrekanje", jurnjava uzbrdo i nizbrdo ispunili su cijeli San Marino grmljavinom i mirisom benzina.

Teško će biti nadmašiti ovaj 15. Rally Legend jer je uistinu bio nešto posebno, ali ne sumnjamo da će se organizator itekako potruditi oko sljedećih izdanja. Zato u svoj kalendar pod listopad obavezno zaokružite Rally Legend, nećete pogriješiti.
Autosport.hr