Rally Legend 2017. "Zvijezde" rallya u San Marinu
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Ostalo

Rally Legend 2017. "Zvijezde" rallya u San Marinu

Republika San Marino. Zagonetka Rally Legend 2017, sastavljena od posebno odabranih dijelova, koji iz dana u dan dobivaju svoj konačni oblik i obećavaju da će ovogodišnje izdanje ući u nezaboravne događaje svih vremena.

Prijave za utrku jož uvijek traju i sve su zanimljivije, a konačnu listu prijava vidjet ćemo poslije 28. rujna kada završe prijave.

Kris Meeke, tvornički vozač Citroena u Svjetskom rally prvenstvu 2017. godine, s tri pobjede do sada u svjetskim utrkama, nastupit će u klasi WRC-KIT s Citroen Xsarom WRC.

U istoj klasi imat ćemo prilike vidjeti i Piera Longhija bivšeg pobjednika talijanskog Rally prvenstva (CIR) u Toyoti Corolli WRC. Longhi je u svojoj karijeri i četiri puta sjedio na suvozačkom mjestu pokraj "Pucci" Grossa, dragog prvaka, velikog prijatelja Rally Legenda, koji nažalost nije više s nama.

"Lucky" Battistolli, nekoliko puta europski i talijanski prvak u povijesnim automobilima, vozit će Lancia Delta Integrale, a i Gustavo Trelles iz dalekog Urugvaja potvrdio je svoje sudjelovanje.

spektakularni engleski vozač Frank Kelly oduševiti će publiku svojim Ford Escortom MK2.

Među Legend zvijezdama biti će i Stig Blomqvist, svjetski prvak u rally 1984, za volanom Audi Quattra S1.

I ovo je samo početak ...

SEBASTIEN LOEB, SEBASTIEN OGIER I MIKI BIASION ODABRALI SU AUTOMOBILE ZA “CHAMPIONS FOR A CHAMPION PARADE”

Paralelno s rally-em, drugi glavni događaj ovogodišnjeg izdanja je: "Colin McRae Tribute", zajedno s "Champions for a Champion Parade" i "Colin's Parade".

Svi svjetski prvaci prisutni na Rally Legendu sudjelovat će na "Colin's Parade" u automobilu (ili jednom od automobila) koji su vozili na putu do svjetskog naslova.

Neke potvrde već su stigle: svjetski prvak Sebastien Loeb (vlasnik devet svjetskih naslova, od 2004. do 2012.) bit će za volanom Citroena C4 WRC, a Sebastien Ogier, sa četiri svjetska naslova od 2013. do 2016. godine, uz dozvolu M-Sport vozit će Volkswagen Polo R WRC.

Miki Biasion koji očito nije mogao propustiti ovaj događaj vozit će Lancia Deltu Integrale Martini iz dva svjetska naslova 1988. i 1989. godine.

TIME IS LEGEND” EBERHARD & CO nagrada za strastvene obožavatelje rallya

Ove godine Eberhard & Co slavi svoju 130. obljetnicu, život pun uspjeha i emocija, s velikom predanošću za tehničkom i estetskom kvalitetom. Kako bi proslavili ovaj događaj, Eberhard & Co, kao partner Rally Legend 2017, odlučio je nagraditi strast za rallyem.

Svi koji kupe Rally Legend All Plus ulaznicu (dostupno samo on-line i u ograničenom broju) moći će sudjelovati u izvlačenju fantastičnih nagrada, a najvažnija je Rally Legend Experience pass – prilika je to sjesti pored Miki Biasiona u Lancia Delta Integrale na nezaboravnom i posebnom brzinskom ispitu. Biti će to iskustvo koje se pamti cijeli život. Snovi se ostvaruju na Rally Legendu.

Više na...
www.rallylegend.comAutosport.hr