Loebu dosadio WTCC, razmišlja o Dakaru?

Loebu dosadio WTCC, razmišlja o Dakaru?

Sebastien Loeb vlasnik je devet naslova svjetskog prvaka u rallyju, a trenutno se bavi nastupima u WTCC prvenstvu na kružnim utrkama, kao dio Citroënove tvorničke momčadi. Pored toga Loeb je 2013. nastupio i na slavnoj brdskoj utrci Pikes Peak, na kojoj je, za upravljačem Peugeota, postavio novi rekord. Što će taj isti Loeb raditi u budućnosti, međutim, zasad nije poznato.

Mogao bi karijeru nastaviti u WTCC-u, prvenstvu koje uživa upitnu popularnost, unatoč vrsnim vozačima, dijelom zbog ograničenih oblika promocije, a dijelom i zbog uvjerljive dominacije Citroëna otkako je francuska marka ušla u WTCC.

Loebu je već neko vrijeme u glavi ideja nastupa na Dakar Rallyju u Južnoj Americi, a nedavno je o tome progovorio s nešto više entuzijazma.

"Imao sam prilike testirati Peugeot 2008 DKR i moram reći da je iskustvo bilo izuzetno pozitivno. Odvodili smo blizu 500 kilometara i uživao sam u novom izazovu, kao što je uvijek slučaj kada mi se pruži prilika isprobati nešto novo. Razmišljam i razmišljao sam o Dakaru, ali to nije mala stvar. Trenutno je moja karijera u WTCC u fazi evolucije - možda pronađem motiv da ostanem u tom prvenstvu iduće godine, ali uz Dakar ne vjerujem da će biti dovoljno vremena za oba programa. Za Dakar se potrebno kvalitetno pripremiti i mislim da ne bi bilo mjesta i za WTCC. Moram o svemu dobro razmisliti", rekao je Francuz.

U Citroënu su poručili kako Loeb ima ključeve svoje karijere u vlastitim rukama, a grupacija PSA, u kojoj je i Peugeot, će mu izaći u susret ako odluči baviti se nečim što može pomoći bilo kojoj od marki grupe.
Autosport.hr