Dunlop u Le Mansu oborio sve rekorde
  • Napisao/la  PR / Dunlop
  • Objavljeno u Ostalo

Dunlop u Le Mansu oborio sve rekorde

Pobjedom ekipe KCMG Dunlop je na ovogodišnjoj utrci 24 sata Le Mansa u klasi LMP2 već peti put zaredom osvojio prvo mjesto i četvrti put zaredom popunio čitavo pobjedničko postolje.

Ovogodišnja utrka 24 sata Le Mansa bila je izuzetno uspješna za Dunlop, jednoga od vodećih proizvođača guma za auto-moto sport. Na njegovim se gumama, naime, natjecalo svih pet najboljih ekipa u kategoriji LMP2 i tako je Dunlop već četvrti put uzastopce osvojio sva tri pobjednička mjesta.

Petnaest Dunlopovih ekipa, koliko ih se ukupno natjecalo u kategoriji LMP2, odlučilo se za raznolike strategije s novim asortimanom Dunlopovih guma koje su im osigurale puno mogućnosti. Sve tri mješavine za suho vrijeme – meka, srednja i tzv. medium-plus – omogućile su četverostruko zaustavljanje u boksu, a to je ekipama donijelo veliku uštedu na vremenu jer su mogle mijenjati gume tek kod svakog četvrtog punjenja goriva.

U klasi LMP2 natječu se namjenski proizvedeni trkaći automobili koje radi veće konkurentske prednosti neprestano razvijaju i poboljšavaju. Razvojem guma tome značajno doprinosi i Dunlop. Osim što zbog sve boljeg prianjanja i voznih svojstava omogućuju kraće vrijeme kruga, gume su ujedno i izdržljivije. Gume izdrže 50% više nego prije deset godina i čak deset puta dulje od guma na vozilima formule jedan.
Autosport.hr