Kodrić 4. i 6. u Imoli
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Ostalo

Kodrić 4. i 6. u Imoli

Martin Kodrić je prvi ovogodišnji nastup u seriji Formule Renault 2.0 ALPS u Imoli završio na 6. i 4. mjestu.

U kvalifikacijama za prvu, subotnju utrku, naš mladi Samoborac je osvojio 8. startnu poziciju u konkurenciji od 22. vozača. Za najbržim u kvalifikacijama, Francuzom Hubertom je zaostao 7.5 desetinki sekunde. Na samom početku utrke našao se u velikoj gužvi i pao na 14. mjesto, no ubrzo zatim vratio svoju poziciju i dobio još dvije. Uzbudljivu utrku je završio na visokom 6. mjestu.

Pobijedio je Francuz Hubert ispred Britanca Aitkena i još jednog Francuza Gacheta.

U kvalifikacijama za nedjeljnu utrku Martin je ostvario znatno bolji rezultat ostvarivši tako odličnu 3. startnu poziciju. Za drugoplasiranim iz prve utrke, Britancem Aitkenom je zaostao nepune 3 desetinke sekunde. Na samom startu utrke Kodrić je odlično krenuo i već u prvom krugu se probio na 2. mjesto. Ubrzo zatim uvidio je da se stražnji kraj bolida popušta u zavojima stoga je morao usporiti i pao je na 4. mjesto. U vrlo uzbudljivoj utrci to je mjesto zadržao do kraja. Šteta, toliko blizu podiju.

Pobjedu u ovoj utrci odnosi Britanac Aitken ispred Francuza Huberta i još jednog Britanca Hughesa.
Važno je spomenuti da je u ovoj utrci nastupilo čak 8 vozača koji će s Martinom nastupati u Eurocup Formuli Renault 2.0. Kodrić je ostvario odličan rezultat i pokazao svoju spremnost i konkurentnost za nastup u Eurocupu, u kojem će debitirati za dva tjedna u Španjolskom Aragonu.

„Ovo je prva utrka u sezoni, a ujedno i najbolji vikend do sada. To pokazuje da sam jako napredovao preko zime i da sam spreman za novu sezonu!“ rekao je Martin nakon Imole.
Autosport.hr