Toyota najavila obranu WEC titule

Toyota najavila obranu WEC titule

Japanska marka s velikim se ambicijama upušta u novu sezonu svjetskog prvenstva u utrkama izdržljivosti (WEC), u kojemu brane prošle godine osvojeni naslov prvaka u timskoj i vozačkoj konkurenciji. Toyota je prošle godine postala prva japanska marka kojoj je pošlo za rukom okruniti se titulama u ovom prvenstvu, a za novu sezonu pobjednički TS040 Hybrid temeljito je dorađen.

Tim je obavio brojna testiranja, a rezultat je još učinkovitiji paket, tvrde u Toyoti. Za novu sezonu ovjes je dodatno optmiziran, kako bi se poboljšala iskoristivost guma. Prednji dio automobila redizajniran je, a poboljšana je i aerodinamička učinkovitost cijelog paketa.

Za novu sezonu Toyota je pripremila dva aero paketa - jedan će koristiti na vrlo brzoj stazi u Le Mansu dok će drugi omogućiti bolje vozne karakteristike na zatvorenijim stazama.

U automobilu s brojem 1 nastupat će prvaci Anthony Davidson i Sebastien Buemi s Japancem Kazukijem Nakajimom; u "dvojki" će sjediti Alex Wurz, Stephane Sarrazin i Mike Conway.

Novi pričuvni vozač Toyote je Kamui Kobayashi, a Toshio Sato imenovan je na mjesto predsjednika momčadi.
Autosport.hr