Nissan prekinuo testiranje novog LMP1 automobila

Nissan prekinuo testiranje novog LMP1 automobila

Zbog mehaničkih kvarova i problema tvornička momčad Nissana završila je testiranja novog GT-R LM NISMO automobila ranije od planiranog. Nissan nije službeno objavio preciznije podatke o kvarovima, ali neslužbeno se doznaje da je vjerojatno riječ o dijelovima pogonskog sustava. Druge informacije otkrivaju da Nissan ima dosta problema i s mjenjačem.

Tijekom dva dana testiranja na stazi Sebring Nissanov novi automobil uspio je kompletirati 70-ak krugova, ali je tempom još uvijek vrlo daleko od forme ponajboljih ekipa u najprestižnijoj LMP1 kategoriji. Nissanu u prilog ide podatak da momčad na prvom testiranju nije koristila sve raspoložive resurse naprednog pogonskog sustava.

Zbog prerano završenih testiranja trojica Nissanovih vozača nisu uopće imala priliku isprobati novi automobil, ali je momčad objavila kako će pokušati organizirati nove treninge uoči službenih predsezonskih priprema za tri tjedna.

Magazin Motorsport piše kako je Nissanov novi LMP1 automobil zahtjevan za učenje jer se voznim osobinama značajno razlikuje od tipičnih automobila u ovoj grani auto sporta.
Autosport.hr