ORECA predstavila novi LMP2 automobil

ORECA predstavila novi LMP2 automobil

U novoj sezoni utrka izdržljivosti ORECA će nastupati u svjetskom (WEC) i europskom prvenstvu s dvije privatne momčadi, a ovih je dana javnost upoznata s pojedinostima novog automobila za nastupe u LMP2 kategoriji.

U europskom prvenstvu novi ORECA 05 koristit će ekipa Thiriet by TDS dok će na svjetskoj sceni nastupati pod okriljem ekipe KCMG.

Model ORECA 05 raspolaže novim dizajnom i monokok šasijom, posuđenom od LMP1 automobila koji koristi momčad Rebellion. ORECA-ini su stručnjaci u razvoju automobila razmišljali dugoročno, pa novi 05 već sada udovoljava propisima o manjoj dopuštenoj širini, koji će na snagu stupiti tek 2017. godine. Napredna aerodinamika i opsežna optimizacija rasporeda opterećenja dio su paketa kojim će se novi 05 upustiti u borbu s konkurentima u LMP2 razredu ove sezone. U ORECA-i također ističu novi električni servoupravljački sustav, novo kućište mjenjača te dorađeni ovjes.

Francuski proizvođač za konačni cilj ima pobjedu na utrci 24 sata Le Mansa, za koju su prijavljene obje momčadi. Iako zasad nisu potvrđeni novi klijenti, predstavnici ORECA-e tvrde kako vlada veliko zanimanje za novi automobil među privatnim ekipama.

ORECA 05 uskoro će odraditi opsežnu seriju testova, nakon čega će se priključiti ostalim ekipama na službenim predsezonskim pripremama na stazi Paul Ricard sljedećeg mjeseca.

Više fotografija +

Autosport.hr