Tanner Foust ponovo u Formuli Drift i rallycrossu

Tanner Foust ponovo u Formuli Drift i rallycrossu

Američki vozač, koji se tijekom karijere ovjenčao uspjesima u brojnim automobilističkim disciplinama, u nastupajućoj će sezoni biti izuzetno aktivan. Tanner Foust je za 2015. najavio nastupe u svjetskom rallycross prvenstvu (World RX), u kojemu je već upisao nekoliko pobjeda u prethodnim sezonama. Osim rallycrossom Foust će se baviti i u driftom - disciplinom u kojoj je upisao dvije titule prvaka.

Foust će u Formula Drift prvenstvu nastupati za upravljačem pomalo neobičnog drift vozila. Marketing čini čuda, pa je tako moguće i da se u drift arenama pojavi automobil poput Volkswagena Passat. Doduše, neupadljiva će limuzina biti temeljito prerađena, o čemu svjedoči najavljenih 900 konjskih snaga ispod haube ili gdje već motor bude smješten.

U World RX prvenstvu Foust će nastupati u još jednom Volkswagenovom automobilu, Polu RX iz Marklundovih radionica. Za rallycross je najavljeno sudjelovanje na najmanje četiri utrke, točnije zasad je potvrđen nastup u Velikoj Britaniji, Kanadi, Španjolskoj i Francuskoj.
Autosport.hr