Nissan predstavio još 3 vozača za svoj WEC program

Nissan predstavio još 3 vozača za svoj WEC program

Nedavno je Nissan predstavio automobil s kojim će se ove godine uključiti u svjetsko prvenstvo u utrkama izdržljivosti (WEC) te u utrku "24 sata Le Mansa". Tom prilikom najavili su kako će identitet vozačkih postava biti objavljen naknadno. U međuvremenu je japanska momčad potvrdila bivšeg F1 vozača, Marca Genea, a jučer je popis vozača proširen s još tri imena.

Olivier Pla, Harry Tinkcnell i Tsugio Matsuda uvršteni su u Nissanov LM program za 2015. i bit će raspodijeljeni u timove koji će sudjelovati u kompletnom WEC prvenstvu ili će nastupiti samo u Le Mansu.

Tridesetpetogodišnji Japanac Tsugio Matsuda je aktualni Super GT prvak i dvostruki prvak u konkurenciji Super Formule, a Nissanu će se pridružiti na utrci "24 sata Le Mansa". Britanac Tincknell (22) prošle je godine nastupio u Le Mansu u LM P2 kategoriji u momčadi JOTA, a Francuz Pla (33) u karijeri je pobjeđivao u GP2 utrkama i ostvario zapažene nastupe u LM P2 klasi.

Uskoro možemo očekivati nova imenovanja, nakon kojih će biti objavljene i preostale pojedinosti oko rasporeda vozačkih dužnosti unutar ekipe. Nissan je potvrdio kako će u Le Mansu koristiti dodatni treći automobil sa startnim brojem 21, dok će u WEC prvenstvu dva GT-R LM NISMO trkača nositi brojeve 22 i 23.
Autosport.hr