Rebellion s novim motorima u novu sezonu

Rebellion s novim motorima u novu sezonu

Četverogodišnjoj suradnji Toyote i WEC momčadi Rebellion došao je kraj; u novu sezonu Rebellion kreće s turbo vjetrom u leđa. Toyotini atmosferski RV8K-LM 3,4-litreni V8 motori krajem ove sezone odlaze u mirovinu, pa je Rebellion bio suočen s promjenom dobavljača pogonskog sustava. Umjesto da čekaju kraj godine, u momčadi su odlučili promjenu obaviti uoči ove sezone. Ovih je dana potvrđen novi dobavljač, tvrtka AER.

Riječ je o britanskom proizvođaču motora punog imena Advanced Engine Research, a nakon Toyotinog V8 atmosferca u Rebellionovim će automobilima ove godine biti zaposleni AER P60 V6 GDI twin-turbo motori.

Rebellion Racing će u 2015. nastupiti na svim utrkama WEC prvenstva i to s dva automobila R-One AER. Među prošlim uspjesima momčadi ističu se: momčadski i konstrukcijski naslov u Le Mans Series LMP-1 prvenstvu 2011. godine, sedam pobjeda i naslov u konkurenciji privatnih ekipa u Endurance Trophy prvenstvu u 2012. i 2013., a istu titulu osvojili su i prošle godine, zajedno s 4. mjestom generalke u Le Mansu.

Imena vozača za 2015. bit će objavljena naknadno.
Autosport.hr