Volvo zainteresiran za Formulu E

Volvo zainteresiran za Formulu E

Nedavne izjave Alaina Vissera, potpredsjednika zaduženog za marketing u Volvu, nisu ostavljale previše prostora za budući povratak Volva u automobilističke vode, međutim, čini se da ipak nije sve tako crno. Kao marka, Volvo se zalaže za smanjenje potrošnje goriva i za visoku razinu sigurnosti, a serije u kojima trenutno nastupaju (STCC i V8 Supercars) ne pružaju zadovoljavajuće rezultate u ta dva područja. U Volvu, stoga, smatraju da je sudjelovanje u takvim prvenstvima nespojivo s idealima koje zastupaju na tržištu.

Postoje, međutim, serije koje privlače pozornost Volva. Jedna od tih serija je i novopridošla Formula E s električnim bolidima. Druga opcija su maratonske utrke, poput 24 sata Le Mansa, iako šef marketinga nije previše sklon toj ideji: "Mislim da je Le Mans najgluplji mogući način za ulaganje u automobilizam. Trebate barem 20 milijuna eura po automobilu, a sve što dobijete je zastupljenost u medijima u trajanju od 24 sata".

O Formuli E kažu kako je riječ o konceptu koji zasigurno ima budućnost, ali Volvo zasad ne želi donositi konkretne odluke. Kažu kako je broj gledatelja i medija zasad prilično ograničen, ali serija ima potencijala za rast. Vjerojatno će o brzini tog i takvog rasta ovisiti moguća odluka Volva da svoj novac umjesto u touring automobile uloži u električnu Formulu E.

You have no rights to post comments

Autosport.hr