Ford napušta australski V8 Supercars

Ford napušta australski V8 Supercars

Kompanija Ford potvrdila je kako će se, po isteku sezone 2015., povući iz jednog od najpoznatijih i najzanimljivijih automobilističkih prvenstava na svijetu, australskog V8 Supercarsa. Time će, što se tvorničkih ekipa tiče, u povijest otići veliko rivalstvo između "plavog ovala" i General Motorsove australske marke, Holdena, koji je u proteklih nekoliko godina također reducirao, ali zasad ne i ukinuo, tvorničku potporu ekipama.

Momčad Prodrive Racing Australia, koja je za Ford pripremala trkaće Falcone, nastavit će nastupati u V8 Supercars prvenstvu i nakon Fordovog odlaska, no zasad nije poznato hoće li zadržati Fordove automobile ili će promijeniti marku. Podsjećamo, u V8 Supercars prvenstvu, osim Forda i Holdena, nastupa i švedski Volvo i japanski Nissan, a Lexus je najavio mogućnost ulaska u Supercars društvo. Najavio, ali ne i potvrdio.

V8 Supercars prvenstvo je na pragu ključnih promjena, s novim pravilima koja bi na snagu trebala stupiti 2017. godine. Po nekim informacijama, ta će pravila omogućavati različite karoserijske izvedbe automobila, kao i odstupanja od standardizirane V8 motorizacije. Ove najave izazvale su prilično velike kritike kod australskih ljubitelja automobilizma.

You have no rights to post comments

Autosport.hr