SEAT za Leon Eurocup odabrao Dunlop
  • Napisao/la  PR
  • Objavljeno u Ostalo

SEAT za Leon Eurocup odabrao Dunlop

SEAT Leon Eurocup jedno je od najočekivanijih novih trkaćih prvenstava u Europi. Na startu će se pojaviti posve novi trkaći automobil SEAT Leon Cup Racer s tehnologijom na najvišoj razini, kao što su npr. mjenjači DSG, napredna aerodinamika i snažne trkaće kočnice. Da bi tu tehnologiju primjereno dopunili, u SEAT Sportu su, kao ekskluzivnoga dobavljača guma za novu seriju Eurocup, izabrali Dunlop.

Utrke će se održavati tijekom šest vikenda u 2014. godini na različitim europskim stazama. Početak je bio 3. svibnja na Nurburgringu, a zatim će se ekipe uputiti na trkališta Salzburgring (Austrija), Silverstone (Velika Britanija), Spa (Belgija), Monza (Italija) te na kraju i na Seatovu domaću stazu u Barceloni (Španjolska).

To je već treća generacija trkaće inačice vozila SEAT Leon, a Dunlop će tako nadgraditi iskustvo koje je stekao u razvoju guma za trkaće automobile Mk1 i Mk2. SEAT Leon Cup Racer s 330 konjskih snaga služit će se Dunlopovim najnovijim gumama 265/660R18 za glatku i mokru površinu. Gume imaju konstrukciju koja se već dokazala na zahtjevnim utrkama u vožnji izdržljivosti i turing vožnji te naprednu novu mješavinu čiji je najvažniji razvojni cilj bio postići optimalnu izdržljivost na snažnim vozilima s prednjim pogonom.

Jean-Felix Bazelin, glavni direktor Dunlop Motorsport EMEA, izjavio je: “Oduševljeni smo što nas je SEAT Sport odabrao za službenoga partnera za gume. SEAT ima bogatu povijest što se tiče profesionalne serije utrka za brze turing automobile jedne marke i uvjereni smo da će i novo prvenstvo Eurocup doživjeti velik uspjeh. Po izdržljivosti su automobili prilično blizu onima koji sudjeluju na svjetskom prvenstvu turing automobila i nesumnjivo će omogućiti uzbudljivu, izjednačenu utrku.”

G. Jaime Puig, direktor SEAT Sporta, pohvalio je Dunlopovu predanost prvenstvu: “Dunlopovim gumama i podrškom koju nam pruža uistinu smo oduševljeni. Prvenstvo je novi izazov za SEAT Sport i uvjereni smo da ćemo s Dunlopom kao partnerom uspjeti. Već smo u prošlosti kao partneri sudjelovali na prvenstvima Leon Supercopa u Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Francuskoj ili Italiji i stvarno smo zadovoljni što smo u prezentacijsku sezonu auta Leon Cup Racer, vrlo izdržljivoga vozila s velikim potencijalom, uključili Dunlop.”

Pet utrka serije Eurocup odvijat će se na International GT Open, jednom od najvećih prvenstava u utrkama izdržljivosti za automobile tipa GT. I na tom prvenstvu voze isključivo na gumama Dunlop i Seatovi natjecatelji imat će jednake stručne usluge i tehničku podršku kao sudionici International GT Open.
Autosport.hr