Roma u vodstvu nakon prve polovice Dakar Rallyja

Roma u vodstvu nakon prve polovice Dakar Rallyja

Ovogodišnje izdanje Dakar Rallyja lako bismo mogli nazvati Mini Dakar Rally, ne zbog kratke rute već zbog činjenice da na njemu nastupa prava brigada Minija, članova X-Raid Mini tima. Nakon šest etapa na vodećoj poziciji ukupnog poretka nalazi se Nani Roma sa solidnom (čak i za dakarske pojmove) prednošću od 30 i pol minuta u odnosu na Orlanda Terranovu na drugom i Stephana Peterhansela na trećem mjestu.

Današnji dan sudionici Dakar Rallya, koji se i ove godine održava u bespućima Južne Amerike, proveli su u odmoru, a sutra ponovo kreću na put prema cilju rallyja u Čileu.

U vrhu poretka se, inače, tijekom proteklih tjedan dana odvijala prava drama, epilog koje je trenutni poredak, kao i veliki zaostaci favorita i bivših pobjednika Carlosa Sainza i Nassera Al-Attiyaha. Sainz je priznao kako je za njega rally, što se borbe za pobjedu tiče, završen te da će se sada usredotočiti na pojedine etape. Španjolac je prije dva dana izgubio više od sat vremena zbog pogrešaka u navigaciji i problema s automobilom, a potom je jučer "nagrađen" sa dodatnih 60 minuta zbog promašene prolazne kontrole.

Borba za pobjedu daleko je od završene, a najviše elana za juriš za trenutno vodećim Nanom pokazao je Peterhansel rekavši kako je pobjeda jedino što ga zanima te da će tom rezultatu podrediti sve napore na preostalim etapama.
Autosport.hr