Lewis Hamilton osvojio treći naslov prvaka svijeta

Lewis Hamilton osvojio treći naslov prvaka svijeta

Sve se danas poklopilo za Lewisa Hamiltona, ako se nešto u ovoj sezoni još moralo poklopiti za Britanca u redovima Mercedesa. Nico Rosberg je na startu izgubio vodstvo, potom je u ključnom dijelu utrke napravio pogrešku i time predao pobjedu i ključeve trećeg naslova u Hamiltonove ruke. Utrka u Austinu održana je bez kiše, ali je obilovala incidentima, što je u nekoliko navrata uzrokovalo izlazak sigurnosnog automobila, pravog i onog prividnog. Hamilton je lutriju zvanu pravovremeni odlazak u boks odigrao s dobitnim brojevima, pa je bio u izvrsnoj poziciji primiti Rosbergov poklon u drugoj polovici utrke.

Treće mjesto u Austinu pripalo je Sebastianu Vettelu u Ferrariju ispred Maxa Verstappena na četvrtom i Sergija Pereza na petom mjestu. Dvostruke bodove u Teksasu su zamalo osvojila oba McLarenova vozača - Alonso je tek u završnici utrke potonuo izvan kruga osvajača bodova dok je Jenson Button utrku završio na sedmom mjestu.

Najviše žalimo za ispadanjem Kimija Raikkonena, koji je u početnoj fazi utrke pokazao izuzetnu borbenost, ali je sitni akvaplaning na gumama za suho bio dovoljan za izlijetanje u kojemu su nastradale kočnice, pa se Finac naposlijetku morao povući iz utrke.
Autosport.hr