Hamilton suosjeća s McLarenom

Hamilton suosjeća s McLarenom

Svi se, vjerujemo, sjećate kako su u McLarenu s dozom cinizma ispratili Lewisa Hamiltona, vozača koji je odrastao i stasao u redovima slavne britanske momčadi, kada je krajem 2012. odlučio otići u Mercedes. Sada bivši šef McLarena, Martin Whitmarsh, je tvrdio da je napuštanje McLarena, "momčadi koja želi pobjede", velika pogreška. U međuvremenu je Hamilton s Mercedesom osvojio naslov prvaka, a njemačka je momčad postala supersila kojoj još uvijek malo koji konkurent može ozbiljnije zaprijetiti.

Pristojan, kakav već je, Hamilton se ovih dana, nakon pobjede na domaćem terenu i to za upravljačem Mercedesa, osvrnuo na svoju bivšu momčad i na probleme koji trenutno tište McLaren.

"Svi znamo da McLaren proživljava teške trenutke ove sezone, meni je definitivno teško gledati tu kalvariju. Riječ je o velikoj momčadi, ogromnoj, koja je u prošlosti bila izuzetno uspješna te za koju sam i sam godinama nastupao. Nije normalno vidjeti ih u ovakvoj situaciji. U njihovim je redovima veliki Ron Dennis, mnogo izvrsnih inženjera i momčadski duh koji će ih naposlijetku izvući iz teškoća. Nadam se da ih čeka svjetlo na kraju tunela", rekao je Hamilton.
Autosport.hr