Hamilton s kišom do pobjede u Silverstonu

Hamilton s kišom do pobjede u Silverstonu

Na početku utrke činilo se da će u Velikoj Britaniji glavnu riječ voditi Williamsovi vozači - Felipe Massa i Valtteri Bottas odlično su startali, no taktičke poteze u drugom dijelu utrke, kada se na stazu spustila kiša, nisu odradili kako treba. Do pobjede je tako došao Lewis Hamilton ispred Nice Rosberga i Sebastiana Vettela, dok su se dvojica Williamsovaca morala zadovoljiti četvrtim (Massa) i petim mjestom (Bottas).

Williamsove su šanse možda dodatno potonule zbog nedoumica koje su ih mučile u prvoj polovici utrke. Vidno brži Bottas nije imao mogućnosti čisto preteći Massu, a to je bio jedini uvjet pod kojim mu je momčad dopuštala napad na timskog kolegu. Naposlijetku su obojica pali kao žrtve Rosberga, koji je na gumama za kišu pretekao prvo Finca, a potom i Brazilca.

Vettel se na treće mjesto progurao nakon Williamsovog duplog ulaska u boks, a Ferrari je preranim pozivom Kimiju Raikkonenu na prvu zamjenu na intermedije prokockao potencijalno još bolji učinak na ovoj utrci.

Velika nagrada Velike Britanije bila je obilježena brojnim odustajanjima, ali i utješnim bodom Fernanda Alonsa, koji je u McLarenu utrku završio na 10. mjestu.
Autosport.hr