Vettel i safety car(?) donijeli pobjedu Ferrariju

Vettel i safety car(?) donijeli pobjedu Ferrariju

Možda je nepošteno jednom izlasku sigurnosnog automobila na stazu dati toliki značaj, ali mislimo da je potrebno imati na umu da je taj detalj ipak odigrao ulogu u oblikovanju rezultata današnje utrke u Maleziji. Unatoč tome, Ferrari je danas bio potpuno ravnopravan Mercedesu, o čemu vjerojatno najbolje svjedoči ne toliko pobjeda Sebastiana Vettela koliko četvrto mjesto Kimija Raikkonena. Finac je tijekom utrke obavio neplanirano zaustavljanje u boksu, izgubio je ogromnu količinu vremena u uvodu utrke s probušenom gumom, ali je naposlijetku ipak uspio doći do četvrtog mjesta.

Da je Ferrari zaista obavio sjajan posao potvrdio je i Lewis Hamilton nakon utrke, rekavši da je Scuderia danas bila nevjerojatno brza te im je čestitao na tome. Neizvjesno je kako bi utrka izgledala da nije bilo sigurnosnog automobila, ali sumnjamo da bi Ferrari bio u podređenom položaju u odnosu na Mercedes. Njemačka je momčad imala manjih problema s gumama, točnije s manjkom bržih guma, a što je posebno osjetio Nico Rosberg.

U Maleziji je, osim Sebastiana Vettela, pobijedila i Formula 1. Imali smo prilike gledati više od prosječne dvije ili tri borbe na stazi, a uzlet u formi Ferrarija svakako ohrabruje i, nadamo se, otklanja bojazni od još jedne dosadne i unaprijed odlučene sezone.

U donjem dijelu poretka, Toro Rosso je, s Renaultovim motorima, deklasirao Red Bullove bolide, također s Renaultovim motorima, a za što će u Red Bullu vjerojatno okriviti Renaultove motore. Ne samo da je Toro Rosso bio bolji od "glavne" Red Bullove momčadi, već je i mlađahni Max Verstappen bio najbolji od četvorice vozača koje sponzorira sladunjavi austrijski napitak.

Force Indijin dvojac Nico Hulkenberg i Sergio Perez danas su uglavnom razbijali ostale bolide po stazi, za što su adekvatno "nagrađeni", a McLaren je posustao prije kraja utrke, iako su pokazivali da možda mogu konkurirati sredini poretka.
Autosport.hr