Vettel u prvom startnom redu u Maleziji

Vettel u prvom startnom redu u Maleziji

Kvalifikacijski trening za sutrašnju utrku u Maleziji danas je održan u vrlo složenim uvjetima, što je za posljedicu imalo odgodu početka treninga, a mokra staza i smanjena vidljivost kumovali su i nekolicini ispadanja vodećih vozača u prve dvije runde kvalifikacija. Najznačajnija "žrtva" bio je Kimi Raikkonen, koji je zapeo u prometu iza Marcusa Ericssona i nije se uspio plasirati u finalnu, treću rundu kvalifikacija. Šteta, jer je forma koju je pokazao Sebastian Vettel najavljivala više nego solidan kvalifikacijski dan za Ferrari.

S najbolje startne pozicije u sutrašnju će utrku krenuti Mercedesov vozač Lewis Hamilton. Britanac je u završnici kvalifikacija uspio odvoziti krug koji njegovi konkurenti nisu imali prilike nadmašiti. Hamiltonov krug ne iznenađuje, ali iznenađuje, i to ugodno, Vettelov. Ferrarijev vozač bio je tek 7 stotinki sporiji od Hamiltona i sutra će utrku započeti s drugog mjesta, što je izvrstan rezultat za Ferrari. Naravno, pod uvjetom da Scuderia raspolaže jednako učinkovitim paketom za punu dužinu utrke.

Drugi startni red pripao je Nici Rosbergu i Danielu Ricciardu. Red Bull je u Maleziji, u uvjetima mokre staze i ruleta s gumama, bio u mnogo boljoj formi nego ranije, o čemu svjedoči i 5. mjesto Daniila Kvjata, doduše, s pozamašnim zaostatkom za Hamiltonom. Williamsovi vozači u Maleziji nisu, zasad, odigrali značajniju ulogu, pa se Felipe Massa plasirao na 7., a Valtteri Bottas na 9. mjesto.

Katastrofalno loši ponovo su bili u McLarenu - od njih je sporiji bio jedino Manor, a ne treba naglašavati da su ove dvije ekipe, zajedno s Felipeom Nasrom iz Saubera, imale čast iz kvalifikacija ispasti već u prvoj rundi.
Autosport.hr