Jean-Eric Vergne dobio posao u Ferrariju

Jean-Eric Vergne dobio posao u Ferrariju

Bivši vozač ekipe Toro Rosso, koji se nadao promaknuću u Red Bull, da bi umjesto toga dobio radnu knjižicu i otkaz, dobio je novi posao u Formuli 1. U međuvremenu je Vergne nastupio u utrci Formula E prvenstva, a u medijima se s gorčinom osvrnuo na tretman u Red Bullu. Danas je, pak, Scuderia Ferrari potvrdila ugovor s francuskim vozačem.

Vergne, naravno, neće biti dio prve vozačke postave Ferrarija. Ta su mjesta zauzeta i pripadaju Kimiju Raikkonenu i Sebastianu Vettelu. Neće biti niti treća violina, pardon, treći vozač, jer je na to mjesto, zajedno s meksičkim sponzorima, stigao Esteban Gutierrez. Možda će Vergne biti test vozač? A-a, ne. Testni vozači, barem zasad, ostaju Marc Gene i Davide Rigon. Pa kog će onda vraga Vergne raditi u Ferrariju? Kuhati kave?

Scuderija je bivšeg Toro Rossovog vozača dovela na radno mjesto razvojnog vozača, no umjesto pravih bolida Vergne će voziti one virtualne. Ferrariju će pomagati u razvoju bolid i to vozeći iste te bolide u momčadskom simulatoru.

"Oduvijek sam sanjao da sam dio Scuderije Ferrari i da u karijeri imam podršku tifosa. Taj sam san uspio ostvariti", rekao je Vergne.

Ako je on sretan, tko smo mi da se bunimo, zar ne?
Autosport.hr