Schumacher junior u tajnosti testirao Formulu 4

Schumacher junior u tajnosti testirao Formulu 4

Sin sedmerostrukog F1 prvaka Michaela Schumachera nedavno je napravio svoje prve korake, ili bolje rečeno kilometre, u pravom bolidu, ako je vjerovati informacijama koje prenose austrijski mediji. Testiranje je, navodno, bilo tajno, a za Schumacherov debi u bolidu Formule 4 odabrana je staza u Valenciji.

List Osterreich prenosi izjave Petera Mückea, šefa uspješnog Mücke Motorsport tima, koji kaže da je teško donijeti kvalitetne ocjene Schumacherovih sposobnosti nakon jednodnevnog testiranja, posebice ako je riječ o prvom testu u potpuno novom bolidu. Schumacher mlađi, inače, nastupa pod pseudonimom Mick Junior, što ga je trebalo zaštititi od pretjerane pažnje medija i osigurati mu karijeru na temelju vozačkih sposobnosti, a ne poznatog prezimena.

"Mick je talentiran, u to nema sumnje, ali nikada ne možete sa sigurnošću reći da će uspješan kartingaš, a Mick to jest, biti jednako uspješan i u bolidima, posebice onima u Formuli 1. Ime nije dovoljno, morate biti brzi. Mick je na početku nove faze u svojoj karijeri, ali je zasad teško govoriti o formi, posebice na temelju samo jednog testiranja", rekao je Mücke.

Austrijski list tvrdi da će 15-godišnji Schumacher sljedeću godinu provesti u kartingu, a prelazak u više kategorije zakazan je za 2016.
Autosport.hr