8. Rally Kumrovec 2019. - Vrijeme je za start
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Rally

8. Rally Kumrovec 2019. - Vrijeme je za start

Sve je spremno za početak 8. Rallya Kumrovec.

Društvenim mrežama počele su kružiti i prve fotografije trkaćih jurilica. Na listi prijava našlo se šaroliko društvo, ukupno njih 53 iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.

Favoriti? Ima ih nekoliko.

Krisztian Hideg i Istvan Kerek koji će nastupiti sa Škodom Fabiom R5 svakako su u kombinaciji za pobjedničko postolje. Jednom su već pobijedili 2016. godine. Nažalost pobjednik zadnje dvije sezone austrijanac Niki Mayr Melnhof nije se ove godine prijavio. No tu je Hermann Neubauer s iskusnim suvozačem Bernhardom Ettelom u Ford Fiesti R5. Obzirom da je unazad nekoliko godina visoko kotirao u Austrijskom prvenstvu i ova posada mogla bi zauzeti mjesto na postolju. U borbu će se svakako uključiti i slovenski predstavnik Rok Turk sa suvozačicom Blankom Kacin koji su za ovu sezonu izabrali Hyundai I20 R5. Novu jurilicu za ovogodišnju sezonu pripremio je i Janos Szilagy, trostruki pobjednik Rallya Kumrovec. Njegov izbor je Ford Fiesta R5.  Željni mjesta na pobjedničkom postolju sigurno su i Antal Kovacs sa suvozačem Gergom Istovicsem također u Ford Fiesti R5 i Darko Peljhan u VW Polu R4N.

Višestruki prvak Hrvatske Juraj Šebalj izabrao je nešto posve drugačije. Atraktivna Toyota GT86 pripremljena u "štalici" poznatog Hermanna Gassnera mogla bi izmamiti puno osmijeha uz stazu.

U svakom slučaju očekuje nas zanimljivo izdanje Rally Kumrovca. Ostalo je još svega par sati do početka i vrijeme je da polako krenete prema Termama Tuhelj. Prvi brzinski ispit starta u 16:44, a drugi je na redu u 19:00 sati.

Satnica rallya: Rally Kumrovec satnica

Karte: Rally Kumrovec karte
Autosport.hr