Održana presica povodom predstojeće Santa Domenice

Održana presica povodom predstojeće Santa Domenice

Povodom održavanja sedmog Rally Showa Santa Domenica održana je konferencija za medije. U ime organizatora govorio je Daniel Vojvodić, a kako rally izgleda s vozačke pozicije, prisutnima je u nekoliko riječi rekao aktualni prvak Hrvatske Juraj Šebalj. O turističkoj važnosti ove manifestacije za grad Sveta Nedelja govorila je direktorica TZ Grada Sveta Nedelja Renata Vlahović, dok je ispred Gradske uprave nekoliko riječi rekao zamjenik gradonačelnika Damir Halužan.

Nikad jača, nikad zanimljivija i nikad zvučnija imena očekuju nas na ovogodišnjem Rally Showu Santa Domenica. Lista prijava popunjava se i bolje od očekivanog, pa će organizatori biti na slatkim mukana, jer je startna lista ograničena na 120 posada. Stižu posade iz čak osam europskih zemalja, a po prvi puta na Savršćaku vozit će posade iz Njemačke i Češke, istaknuo je Daniel Vojvodić, predsjednik organizacijskog odbora. Dodao je i kako se iza ovakvih brojki krije cijelogodišnji trud i rad, putovanja na puno manifestacija ovakvog tipa u zemlji i inozemstvu i mnogobrojni kontakti s vozačima. Ali ono najvažnije je to što rally traje tri dana, istaknuo je Vojvodić. Vozači u pravilu ne pričaju samo o stazi, nego o cijeloj organizaciji, koja je i ove godine na visokoj razini. Sve počinje u petak otvaranjem servisnog parkirališta i velikim rally partyjem na samoj stazi. U subotu nas očekuje verifikacija, pa obilazak staze, a kao vrhunac ceremonijalni start u centru Svete Nedelje. Nedjelja je rezervirana za vožnje na stazi koja je nešto dulja od 6 kilometara. Očekuje nas pet brzinskih ispita, puno jakih i zvučnih imena, isto toliko jakih i dobrih automobila, brojne nagrade, brojne klase, te puno dobre zabave - kako za vozače, tako i za gledatelje, zaključio je Vojvodić.

Pobjednik prvog Rally Showa Santa Domenica, aktualni prvak Hrvatske Juraj Šebalj, ističe kako je tajna ovakvog uspjeha u druženju s vozačima. Budući da se ovaj rally ne boduje za PH, kaže Šebalj, domaći vozači mogu opuštenije voziti. "Staza je izuzetno jednostavna, no opet treba biti jako koncentriran kako ne bi došlo do izlijetanja, jer stvarno se svi veselimo makadamu i vožnji na njemu. Kad pogledam listu prijavljenih i automobile koji stižu u Hrvatsku, mogu samo reći kako mi je čast nastupiti u tako jakoj konkurenciji", zaključio je Šebalj.

Direktorica TZ Grada Sveta Nedelja Renata Vlahović iznimno je ponosna na cijelu organizaciju i ozbiljnost članova AKK Sveta Nedelja. Ističe kako je ovo jedan od najvećih, ali i najjačih događaja koji pridonose promociji Svete Nedelje. "Veseli me što je Rally Show Santa Domenica prepoznala Hrvatska turistička zajednica i uvrstila ovu manifestaciju u kalendar događanja koje nikako ne treba propustiti. Još me više veseli porast broja noćenja turista, posebno u dane održavanja ovog rallyja. Smještajni kapaciteti na području Grada Sveta Nedelja već sad su rezervirani, a znamo da je do održavanja rallya ostalo još tjedan dana. Nije mala stvar kad vam u tri dana kroz Svetu Nedelju i njenu okolicu prođe oko 10 tisuća posjetitelja, koliko je u vrijeme održavanja ove manifestacije do ove godine bilo", zaključila je Renata Vlahović.

Potporu manifestaciji od samog početka daje i Grad Sveta Nedelja, rekao je zamjenik gradonačelnika Damir Halužan uz obećanje da će tako biti i u budućnosti. "Mi u Gradu iznimno smo ponosni na ekipu AKK Sveta Nedelja, jer su oni dokaz da se i u ovako malim sredinama, ali i s relativno malim sredstvima, mogu organizirati manifestacije na ovako visokoj razini. To svima koji žive ovdje treba biti na čast i ponos", istaknuo je Halužan. Dodao je kako će Grad Sveta Nedelja i dalje biti uz organizaciju ove manifestacije koja je od iznimne vrijednosti za grad, ali i okolicu. U budućnosti se nada još većim smještajnim kapacitetima i većim financijskim izdvajanjima iz gradskog proračuna za organizaciju ovog rallyja.
Na konferenciji za novinare, predstavljen je i novi vizualni identitet Rally Showa Santa Domenica. Prezentirane su nove majice kratkih i dugih rukava i zimska kapa. "To je još jedan način na koji želimo promovirati naš rally. Na svim velikim svjetskim natjecanjima imate ovakve, nazovimo ih suvenire, koje nosite kući. Na neki način i to je promocija Rally Showa Santa Domenica, Hrvatske, Svete Nedelje i županije", istaknuo je Vojvodić. Na kraju se zahvalio svim sponzorima bez kojih, kako kaže, ovakvu razinu organizacije i ovakav spektakl ne bi bilo moguće postići.

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osvježi

Autosport.hr