Hermann Neubauer i Bernhard Ettel osvojili 8. Rally Kumrovec
  • Napisao/la 
  • Objavljeno u Rally

Hermann Neubauer i Bernhard Ettel osvojili 8. Rally Kumrovec

Austrijski niz pobjeda nastavio se i ove godine. Nakon dvije godine kada je pobjedničko postolje osvajao Niki Mayr-Melnhof, na ovogodišnjem izdanju 8. Rally-a Kumrovec slavili su Hermann Neubauer i Bernhard Ettel u Ford Fiesti R5. Bio im je ovo prvi nastup u Kumrovcu.

„Prvi put smo ovdje i sjajno je. Teško je, mislim da nikada nisam ovako nešto vozio, ali zabavljali smo se u autu. Ovo je odlična priprema za austrijsko prvenstvo. Staza je baš teška,ali uživao sam vozeći je svake sekunde. Nadam se da ćemo se vratiti u Kumrovec“ rekao je Hermann Neubauer.

Drugo mjesto osvojila je slovenska posada Rok Turk i Blanka Kacin koji ove godine nastupaju u Hyundai i20 R5.
Antal Kovacs i Gergo Istovic u Ford Fiesti R5, posada iz Mađarske dojurili su do trećeg mjesta ukupnog poretka rally-a.

51 posada pojavila se na startu 8. Rally Kumrovca u petak. Nakon dva odvožena brzinska ispita na kojima su odustale tri posade, 48 posada je bilo spremno za subotnji spektakl.  Uspješno do cilja savladavši sve zamke ovogodišnjih novih brzinskih ispita došlo je ukupno 36 posada. Priličan broj odustajanja dokaz je koliko su zagorski putevi zahtjevni za posade i njihove trkaće jurilice i koliko je velik uspijeh onih koji su prošli ciljnom rampom u Kumrovcu.

Novi brzinski ispiti osvježenje su nakon višegodišnjeg ponavljanja kružnog brzinskog ispita, koji je bio atraktivan, ali s vremenom ipak malo dosadi. Ovogodišnje izdanje donijelo je neka nova atraktivna mjesta za publiku i nove zahtjeve posadama.  Prekrasan sunčan dan izmamio je veliki broj gledatelja da se upute prema Kumrovcu i prošeću zagorskim bregima. Bio je to lijepi i zanimljivi rally i nadamo se da će organizator zadržati ovaj koncept i ove brzinske ispite.

Za Prvenstvo Hrvatske sada slijedi pauza od dva mjeseca do sljedećeg rally-a, kada se rally karavana seli do Opatije (02.-04. svibanj 2019.)

Ako vam je ta pauza predugačka vrijeme pokratite pokojim izletom u blizini, recimo do Slovenije, Austrije, Italije ili Češke i uživajte u najljepšem sportu na svijetu. Rally vas zove.
Autosport.hr